AULA REGIA - FYZBAS za slunovratu na Zbraslavi

21.12.2021 18:00

AULA REGIA_plakát_orez.pdf (1015338)

 

Vážení, 

 

dovolte, abychom Vás jménem IPR Praha pozvali na malou oslavu vánočního času, která  se bude konat 21. prosince 2021 v prostoru zámeckého parku Zbraslav. 

 

V rámci tématu Duchovní rozměr krajiny projektu TAČR jsme pro vás společně s místními umělci připravili experimentální oživení zaniklé katedrály Nanebevzetí Panny Marie – původního pohřebiště českých králů. Na místě středověké stavby laserem vykreslíme půdorys,prostřednictvím světelně zvukové instalace vstoupíme do interieru katedrály a pomyslný rozhovor dvou svědků - kostela sv. Jana Staršího a kostela sv. Havla - nám zprostředkuje příběh tohoto místa.

 

Akce je součástí projektu „Interpretace aspektů krajiny prostřednictvím humanitních a uměleckých věd“ (IPR Praha, AMU a VŠE v Praze). Jejím cílem je prohloubit vnímání krajiny a poukázat na lokální i národní význam říční nivy na soutoku Berounky a Vltavy. 

Prohlídky začínají každou hodinu v 18, 19, a 20 hod a jsou kapacitně omezeny na 100 osob. 

Více informací naleznete v příloze emailu a na odkazhttps://fb.me/e/1ftRsxbvePřijďte s námi oslavit svátek zimního slunovratu a duchovní odkaz historie Soutoku. 

Těšíme se na Vás!

Kontakt

Divadlo KUK! Ivana Sobková
K.U.K.z.s.
ZUŠ Štítného 5 Praha 3
+420 775 290 874 kukatastrof@gmail.com